Od čega smo satkani

Patchwork - fino satkana tkanina od komada različitih materijala, različitih motiva. 
Šta nam je svrha - saznati šta sve nosimo u sebi i sa sobom, od kojih delova smo sastavljeni, ko smo mi, mi kao "patchwork".
Svako od nas je priča za sebe. Nosimo toliko različitosti u sebi, toliko različitih motiva, da smo svi jedinstvena priča, nema ponavljanja, nema kopija, nema istosti. Lepota života je u tome što možemo stalno da otkrivamo u sebi neki novi sloj (patch) koji doprinosi našem kvalitetu, našoj jedinstvenosti. Bogatiji smo što smo svesniji od čega smo sve sastavljeni. Ne možemo obrisati ono što nam se ne sviđa, ali sve što nosimo sa sobom i u sebi možemo, kada prepoznamo i prihvatimo, da transformišemo, jer kada prošlost povežemo sa sobom u sadašnjosti i onim u šta sada verujemo i što nam je sada važno, tek tada dobijamo novi kvalitet. Život i istraživanje sebe kroz život je jedinstvena radionica u kojoj preplićemo prošlost i sadašnjost, krojimo i dodajemo sloj po sloj, parče po parče, iskustvo novo povezujemo sa starim, dodajemo novi uvid, proširujemo svest i time ono što nam se do tada nije sviđalo kod sebe samih (i drugih kao ogledala) ukrajamo u jedinstveni materijal - naš život. 
Ovaj blog otvaram sa željom da sa vama podelim moja iskustva, moja putovanja i istraživanja kroz život,moja otkrića i ono čemu ja težim - svakodnevno otkrivanje lepote života. U ovom trenutku znam i verujem da je lepota u jednostavnosti življenja, život se sam po sebi kroji i oblikuje u svojevrsni "patchwork", mi smo tu samo da živimo i delamo u odnosu na ono što nam život donosi, sa namerom da život proživimo na najbolji mogući način a bez očekivanja i zamisli kako treba da izgleda. Dovoljno je da znamo šta volimo i u čemu uživamo pa da kroz to i gradimo život, a on ide sam. Stalni tok, kretanje, promena, kreiranje, stvaranje - Život.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Koliko smo spremni da prihvatimo odgovornost za sebe i svoj život

Čemu nas uče odnosi? (iz ugla Venere u Vodoliji)

Ko je glavna zvezda vašeg života?